Loading...

5o Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας ACSTAC 2016

 

Θεσσαλονίκη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

 

5o Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας

Anatolia College Science & Technology Annual Conference

ACSTAC 2016

 

ACSTAC Start Day - Ενημερωτική συνάντηση

 Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, Κολλέγιο Ανατόλια

9:30- 13:30

 

Με σκοπό την προώθηση των επιστημών και την εξοικείωση των μαθητών με την έρευνα και την επιστημονική εργασία, το Κολλέγιο Ανατόλια διοργανώνει για πέμπτη χρονιά το Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας – ACSTAC (Anatolia College Science and Technology Annual Conference). Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ανατόλια τον Μάρτιο του 2016.

Το ACSTAC δίνει την ευκαιρία σε μαθητές να παρουσιάσουν τις εργασίες τους ως πραγματικοί επιστήμονες στο πλαίσιο ενός μοναδικού στον κόσμο συνεδρίου. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή εκπαιδευτική διαδικασία που επιτρέπει στους μαθητές να αναλάβουν πολλαπλούς ρόλους: από την παρουσίαση και την κριτική των εργασιών μέχρι και την οργάνωση του συνεδρίου. Το ACSTAC έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου  Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,  του CERN, του EPS (Εuropean Physical Society) και της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. Στα τέσσερα πρώτα μαθητικά συνέδρια συμμετείχαν συνολικά 2.700 μαθητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ μόνο το 2014 συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 μαθητές από την Ελλάδα, την Ρουμανία, την Τουρκία, την Μολδαβία αλλά και την Ινδία. Το πλούσιο πρόγραμμα του συνεδρίου συμπληρώνεται από εργαστήρια και ομιλίες που δίνουν κορυφαίοι επιστήμονες διεθνούς κύρους. 

Ενόψει της διοργάνωσης του Συνεδρίου και προς διευκόλυνση των συμμετεχόντων, το Κολλέγιο Ανατόλια διοργανώνει Ημέρα Ενημέρωσης «ACSTAC Start Day» το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, από τις 9:30 το πρωί έως τη 1:30 το μεσημέρι. Η ανοιχτή εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς οι οποίοι επιθυμούν να ενημερωθούν για τις διαδικασίες και τον τρόπο συμμετοχής στο ACSTAC 2016.  Για δήλωση συμμετοχής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου (www.acstac.gr).

Οι υποψήφιοι συμμετέχοντες θα πρέπει να καταθέσουν την περίληψη της εργασίας τους έως τις 15 Νοεμβρίου 2015 και να υποβάλλουν την εργασία τους έως τις 23 Δεκεμβρίου 2015. 

Για περισσότερες πληροφορίες: www.acstac.gr, www.facebook.com/acstacgr

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Δρ. Χάιδω Σαμαρά, Συντονίστρια ACSTAC 2016

Το Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Κολλεγίου Ανατόλια – ACSTAC  υποστηρίζεται από τους Helen και Dan Lindsay.

 

Share